Miljötips: bygg garaget själv

Ett garage är något som de flesta behöver av flera skäl. Med ett garage kommer bilen att överleva längre, och ju längre livstid bilen har desto bättre är det. En bil är inte bara dyr, tillverkningen av den kostar också på miljön mycket och det är dumt att slösa med de naturresurser vi har (om man då inte byter till exempelvis en miljövänlig elbil, men även då behöver man ett garage för att maximera livslängden). Att bygga ett garage behöver heller inte vara så extremt avancerat, utan är något som man kan göra själv. Inte då från grunden kanske, utan i form av ”byggsats”.

Garage i byggsats innebär att garaget levereras i form av moduldelar, där man själv avgör mycket hur garaget ska sättas ihop, och vilka delar man vill ha. Det kan ju vara så att man vill göra vissa delar helt på egen hand. Att garaget levereras i form av byggsats gör det också (relativt) enkelt att bygga det själv, och att man får exakt den storlek som man vill ha. Det är ju slöseri att skaffa ett garage som är större än vad man egentligen behöver, speciellt då om garaget ska var uppvärmt, då det ökar ens energibehov.

Att beställa ett garage från Lövångers Bygg (se deras hemsida) eller andra svenska tillverkare är ett enkelt sätt att skaffa sig ett garage i byggsats på. Där kan man enkelt få reda på vad det kommer att kosta, och deras byggsatslösning är extremt lättarbetad så att det inte är någon större utmaning att själv sätta ihop det hela. Visst kommer det att ta en del tid och arbete, men lite jobb har ingen dött av. Dessutom minskar en svensk tillverkare miljöbelastningen över hela cykeln betänkligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.