Skånes fördelar

Skåne är på många sätt en fantastisk region att verka och leva i. Det är Sveriges sydligaste landskap och är en del av norden, samtidigt som den ligger mitt i en internationellt viktig region, Öresundsregionen. Med bara 30 minuters pendlingsavstånd till Köpenhamn kan man med lätthet nå den europeiska kontinenten, vilket gör Skåne, med Köpenhamn, till en attraktiv del av Europa, och är för många det första som hälsar turister och företag till Sverige.

Det är med andra ord en av Sveriges absolut mest internationella regioner, vilket gör att regionen också anpassats för att kunna hantera all den inströmning av internationell handel som den gör. Samtidigt som Skåne som region kan erbjuda många olika stora städer så släpper den ändå inte på den svenska historien och landsbygden, då det finns mycket små pittoreska samhällen och mycket människor som brukar jorden.

Skåne är därför en utmärkt region att ha som utgångspunkt för Framtidsstaden, då målet är att vara dynamiskt, något som många städer i Skåne visat prov på när de är den centrala internationella regionen i Sverige, samtidigt som det traditionella med innovation, företagande och jordbruk lever kvar. Det gör det till en region som är lockande att bo i, inte minst när man har så nära till övriga Europa. Med en utveckling mot framtidens städer i denna region kommer man märka hur en betydande region i Europa gör reella saker för miljön och regionens människor, vilket i sin tur förhoppningsvis gör ett stort intryck på Europas övriga städer och länder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.